Kako reprogramirati svoj um, da dobite to, kar želite

Kako reprogramirati svoj um, da dobite to, kar želite

Ste si zastavili cilj, pa niste dosegli željenega rezultata?

Stvar je lahko veliko bolj enostavna, kot si morda mislite.

Če ste že poskušali priti do cilja in ni uspelo, je dobro pogledati, če so morda v vaši podzavesti blokade, ki vam onemogočajo premik naprej.

Zavestni um vam recimo pravi ,,hočem visokega, postavnega in čednega partnerja'', podzavestni um pa ,,hočem čustveno nedostopnega, pasivno agresivnega in skrivnostnega partnerja''. Ne sliši se smiselno kajne?

Seveda si verjetno nikoli ne bi zavestno želeli takšnega partnerja, vendar v ozadju (v naši podzavesti) teče program, kakor na računalniku. Program se oblikuje nekje v prvih letih življenja in vpliva na naše vedenje, mišljenje in čustvovanje.

V tem programu imamo zapisano, da kar nam je znano, je 'varno', tudi če v resnici ni. 

Če želite odkriti, kako ste vi 'sprogramirani', si poglejte recimo, kakšne partnerje privabljate k sebi in kakšna dinamika se odvija v teh odnosih.

Ne glede na to, na katerem področju si postavite cilj, naj bojo to medosebni odnosi, finance, zdravje itd., vas bo omejevala vaša podzavest.

Podzavest v 95% vodi naše vedenje, in če ne boste izvajali notranjega dela na sebi, ne boste nikoli prebili določene meje, ki vam jo držijo blokade v podzavesti. 

Če si um predstavljamo kot avto, je potem zavestni um stopalka za gas, podzavest pa zavora, mi pa nimamo navodil, kako voziti. Tako smo sami sebi napoti in si otežujemo pot do cilja.

Poglejmo si en primer:

Recimo, da ste se odločili, da želite odpreti svoje podjetje, ampak vas skrbi, da boste morali žrtvovati veliko prostega časa, ki ga želite preživeti z družino.

Svoje podzavestne blokade lahko premagate tako, da se lotite notranjega dela na sebi in jih identificirate. Nato poiščete njihova nasprotja in se poravnate z njimi.

Na primer, če je vaša podzavestna blokada 'strah me je neuspeha', je njeno nasprotje 'sem uspešen/-na in samozavesten/-na'.

Naslednji korak je, da se poravnate z novimi prepričanji. Za to obstaja veliko načinov, eden izmed najučinkovitejših pa je, da se posvetujete s sabo.

S sabo ja :)

Odgovori na vsa vprašanja se namreč skrivajo v vas samih. Kadar umaknemo blokade in umirimo um, damo prostor novim in kreativnim rešitvam, do katerih prej nismo mogli dostopati.

Vprašajte oba dela sebe (torej tisti del, ki pritiska na stopalko za gas in tisti del, ki pritiska zavoro), takšna vprašanja, da boste našli skupne točke.

Na primer: ,,kako lahko odprem svoje uspešno podjetje IN imam hkrati dovolj časa za družino?''

Nato vam toplo priporočam, da si vzamete nekaj minut za sedenje v tišini in poskušajte čim bolj umiriti um. Zelo učinkovite so razne dihalne tehnike za sproščanje.

Ključ je, da se sprostite in poslušate, če pride kakšen odgovor, vendar ne pritiskajte nase, samo dopustite si prostor in čas.

Morda zaslišite:

  • lahko najamem nekoga, ki mi bo pomagal z odprtjem in vodenjem podjetje
  • lahko si zastavim jasne meje, kdaj delam in kdaj imam prosti čas
  • lahko si v urnik zabeležim čas, ko želim biti z družino, preden ga zapolnim z drugimi obveznostmi 
  • lahko za nasvet vprašam koga, ki je že uspešen podjetnik in tako prihranim čas in energijo pri odpiranju svojega

Ko najdete rešitev ali rešitve, ki 'pašeta' obema deloma vas, jo stestirajte.

Ta proces je mnogo lažji, kot se večina ljudi zaveda. Želim, da si zaupate dovolj, da se vprašate takšna pomembna vprašanja in se poravnate s tem, kar si resnično želite.

Odgovor, ki bo prišel iz vas je odgovor, ki bo VAM najbolj ustrezal, zato ne iščite zunaj sebe.

Nazaj na spletni dnevnik